JÕULUTORT

Kas Sa seda tead, et Wasa Resort jõulukuu lemmikkooki saab ka kodus järgi teha!

Kui Sa sel talvel Wasa Resort restorani maiustusi enam nautima ei satu, siis meil on Sulle hea lahendus! Wasa Resort restorani köögimeeskond soovib Sinuga jagada jõulutordi retsepti, mida jõulutunde saamiseks kindlasti valmistada võiksid.

Kook

LÄHEB VAJA

PÕHI

▫️ 175 g fariinsuhkrut
▫️ 3 muna
▫️ 185 g võid
▫️ 270 g riisijahu
▫️ 1 tl piparkoogi maitseainet
▫️ ½ tl kardemoni
▫️ 300 g kivideta datleid
▫️ 75 g purustatud pähkleid
▫️ 200 g keeva vett
▫️ 1 tl soodat

KREEM

▫️ 350 g toorjuustu
▫️ 350 g vahukoort
▫️ 130 g fariinsuhkrut
▫️ 1spl likööri
▫️ Vaniljesuhkrut
▫️ 150 g pohlasid

KATE

▫️ 100 g vahukoort
▫️ 125 g tumedat šokolaadi

VALMISTAMINE

1) Sõelu kuivained eraldi kaussi;
2) pane datlid ja sooda 10 minutiks kuuma vette ning seejärel püreesta kogu mass;
3) vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks ning lisa ükshaaval munad. Saadud massile sega hulka püreestatud datlid ja purustatud pähklid. Kõige viimasena lisa juurde kuivaine segu ja sega ettevaatlikult;
4) kalla taigen 24-sentimeetrise läbimõõduga vormi ja küpseta 150 kraadi juured 40 minutit;
5) seejärel jahuta põhi ja lõika kolmeks kihiks;
6) vahusta vahukoor, toorjuust ja suhkur ning maitsesta likööri ja vaniljesuhkruga. Jaga kreem mõtteliselt kolmeks osaks ning arvesta, et seda jääks ka hiljem äärte katmiseks;
7) aseta biskviidi kihid vormi põhja ja immuta mahlaga. Tõsta biskviidile kreem ja silu ühtlaseks. Puista peale pool pohlade kogusest. Korda tegevust nii, et kõige pealmine kiht jääb kreemita;
8) aseta tort 3-4 tunniks külma;
9) katteks kuumuta koor keemiseni ja lisa šokolaad. Sega korralikult ja jahuta toatemperatuurile;
10) tõsta kook külmast, kata ääred kreemiga ja vala üle jahutatud šokolaadiga;
11) kaunista meelepäraselt

Meie külalised leiavad hõrgutised Wasa Restorani menüüst

———

Mõnusat maiustamist!