LÄHEB VAJA
PÕHI
▫️ 175 g fariinsuhkrut
▫️ 3 muna
▫️ 185 g võid
▫️ 270 g riisijahu
▫️ 1 tl piparkoogi maitseainet
▫️ ½ tl kardemoni
▫️ 300 g kivideta datleid
▫️ 75 g purustatud pähkleid
▫️ 200 g keeva vett
▫️ 1 tl soodat
KREEM
▫️ 350 g toorjuustu
▫️ 350 g vahukoort
▫️ 130 g fariinsuhkrut
▫️ 1spl likööri
▫️ Vaniljesuhkrut
▫️ 150 g pohlasid
KATE
▫️ 100 g vahukoort
▫️ 125 g tumedat šokolaadi
VALMISTAMINE
1) Sõelu kuivained eraldi kaussi;
2) pane datlid ja sooda 10 minutiks kuuma vette ning seejärel püreesta kogu mass;
3) vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks vahuks ning lisa ükshaaval munad. Saadud massile sega hulka püreestatud datlid ja purustatud pähklid. Kõige viimasena lisa juurde kuivaine segu ja sega ettevaatlikult;
4) kalla taigen 24-sentimeetrise läbimõõduga vormi ja küpseta 150 kraadi juured 40 minutit;
5) seejärel jahuta põhi ja lõika kolmeks kihiks;
6) vahusta vahukoor, toorjuust ja suhkur ning maitsesta likööri ja vaniljesuhkruga. Jaga kreem mõtteliselt kolmeks osaks ning arvesta, et seda jääks ka hiljem äärte katmiseks;
7) aseta biskviidi kihid vormi põhja ja immuta mahlaga. Tõsta biskviidile kreem ja silu ühtlaseks. Puista peale pool pohlade kogusest. Korda tegevust nii, et kõige pealmine kiht jääb kreemita;
8) aseta tort 3-4 tunniks külma;
9) katteks kuumuta koor keemiseni ja lisa šokolaad. Sega korralikult ja jahuta toatemperatuurile;
10) tõsta kook külmast, kata ääred kreemiga ja vala üle jahutatud šokolaadiga;
11) kaunista meelepäraselt